LOKALNI PONUDNIKI

Loške mesnine - mesni izdelki

 

Mesni izdelki blagovne znamke ARVAJ imajo že dolgoletno tradicijo in pri slovenskem potrošniku predstavljajo pojem kvalitete. Ponudba mesnih izdelkov Arvaj je izredno pestra, najbolj znana pa je vsekakor kranjska klobasa.

Barjene klobase blagovne znamke Arvaj so ena izmed najobsežnejših in na tržišču najmočnejše zastopanih podskupin iz skupine klobas. Med njimi zagotovo najbolj izstopa nezamenljiva KRANJSKA KLOBASA, ki je na Gorenjskem nepogrešljiva v ponudbi tradicionalnih jedilnikov.

 
 Lokalni ponudniki - Loške mesnine

 

 

 

Mesnine Čadež - mesni izdelki

 

V tradicionalnih domačih mesninah Čadež se že od nekdaj uporabljajo samo najboljše in najbolj pristne izbrane sestavine:

  • slovensko meso najvišje kakovosti,
  • gorenjska govedina, vzrejena na pašnikih okoliških kmetij,
  • pravo meso (mesnine 100 % narejene iz mesa - brez mesnih nadomestkov, kot so soja, škrob in prehranske vlaknine),
  • soljene z morsko soljo,
  • aromo dajejo prave, naravne začimbe (poper, česen, lovor, brin,...),
  • ročno oblikovane,
  • prekajene z bukovim dimom.

Poleg tega v njih ni sledi: glutena, laktoze, soje in drugih alergenov, barvil, konzervansov, umetnih arom, GSO (gensko spremenjenih organizmov).

 
 Lokalni ponudniki - Mesarstvo Čadež

 

 

 

Pekarna Flere - domači piškoti in potice

 

Slaščičarna Flere je družinsko podjetje z več kot 30-letno tradicijo in imajo več kot 15 vrst predpakiranih pišotov. Skozi vse leto izdelujejo tudi orehovo in pehtranovo potico.

 
 Lokalni ponudniki - Pekarna Flere

 

 

 

Pekarna Miš Maš - domači piškoti

 

V pekarni Mišmaš izdelujejo široko paleto slaščic za vse okuse: drobno pecivo, čajne brizgane piškote, čokoladne piškote, domače piškote, kokosove piškote, orehove piškote, smetanove piškote, vaniljeve piškote. Njihovi najprepoznavnejši izdelki so Linško pecivo, Čoko palčke, Polnozrnati keksi,…

 
 Lokalni ponudniki - Pekarna Miš Maš

 

 

 

Kmetija Kos - mlečni izdelki

 

Je kmetija ki ponuja doma pridelane izdelke. Ponujajo sveže mleko, sadne jogurte, navadni jogurt, maslo, skuta ,sirotka in piškote.

 
 Lokalni ponudniki - Kmetija Kos

 

 

 

Kmetija Pr' Anžič - domači kruh in žemlje iz krušne peči

 

Kmetija Pr’ Anžič se nahaja na neokrnjenem delčku Kamniškega konca, le dobre tri kilometre iz Kamnika. 500 m nadmorske višine ji omogoča, da se ponaša s čudovitim razgledom na Kamniško dolino in na drugem koncu na Kamniške planine. Danes je kmetija najbolj znana po dveh stvareh: po špargljih in po kruhu. Sicer je v hlevu tudi goveja živina, po obronkih pa se pasejo koze.

 
 Lokalni ponudniki Pr' Anžič

 

 

 

Pekarna Čemažar - kruh, piškoti in rezanci

 

Pekarna Čemažar deluje že od leta 1959, njena primarna dejavnost pa je pekarstvo, proizvodnja testenin in pekovskih izdelkov. Zaradi bogate tradicije, specifičnih postopkov priprave in uporabe izključno naravnih sestavin so predvsem v osrednji Sloveniji poznani kot visoko kakovostno podjetje. Skrivnost njihovega uspeha so tradicionalni recepti iz leta 1957, ročna priprava izdelkov in peka v krušno parni peči.

Eden izmed njihovih najbolj prepoznavnih izdelkov je Lukovška žemlja. Poleg tega jim je Gospodarska Zbornica Slovenije leta 2008 podelila zlato priznanje za Nedeljske rezance.

 
 Lokalni ponudniki - Pekarna Čemažar

 

 

 

Kmetija Kern - krompir

 

Kmetija Kern se nahaja v Komendi, v središču krompirjeve dežele. Prideluje manjše količine raznovrstne zelenjave, najbolj pa je znana po svojem doma pridelanem krompirju, ki že vrsto let k njim privablja zveste stranke

 
 Lokalni ponudniki - Kmetija Kern

 

 

 

Kmetija Žgajnar - mleko in mlečni izdelki

 

Širni travniki in krave na paši. Nazaj k naravi, pravi Anton Žgajnar. Rodovi njegovih prednikov so kmetovali. Kmetovanje ima v krvi in duši. Ve, da so krave čuteča bitja, da potrebujejo pristen stik z naravo in prijazno roko. Dobro pašo. Kmetijo, za katero je treba skrbeti tudi po sodobnih podjetniških načelih.

Le če se krava dobro počuti, lahko od nje pričakujemo prvovrstno mleko. To prepričanje je temelj vsega, kar delajo in ustvarjajo na ekološki kmetiji. Njihovo mleko in vsi mlečni izdelki so pridobljeni ne le na najsodobnejši ekološki način, ampak tudi s pozornostjo in znanjem, ki so ga z opazovanjem naravnih ciklov pridobivali že naši predniki. Živali si zaslužijo najboljše življenjske pogoje. Najpristnejše pašnike, odlično hlajen hlev, ležišča iz lateksa in čohala.

 
 Lokalni ponudniki - Kmetija Žgajnar